RECENZE - Chrániče kolen Xshape - Argun

Datum: 27.01.2017 | Autor: Redakce PN

Dnes pro vás přinášíme recenzi chráničů kolen XSHAPE, které nám na recenzi poskytla společnost ARGUN. Takovéto chrániče jsou používané napříč všemi ozbrojenými i bezpečnostními složkami, takže věříme, že tato recenze pro vás jistě bude přínosem.

Společnost ARGUN

ARGUN výrobce kompletního vybavení balistických vest, protiúderových prostředků, balistických přileb, přídavného pancéřování.

Jako výrobci balistických vest, protiúderových prostředků, balistických přileb a přídavného pancéřování realizujeme kompletní zakázky tzv. na klíč s individuálním přístupem ke každému zákazníkovi.

Předcházení očekávání potřeb a požadavků našich zákazníku v oblasti balistických vest, protiúderových prostředků, balistických přileb a přídavného pancéřování, je trvalou součástí naší každodenní práce a zásadní filosofií naší společnosti.

Produktové portfolio se neustále rozšiřuje s vývojem nových materiálů, nových technologií a aktuálního požadavku trhu.

 

Něco málo o chráničích

Anatomicky tvarovaná polyuretanová plastová skořepina na textilním nosiči z vysoce pevnostního oděru odolného materiálu CORDURA. Tlumící část (jádro chráničů) tvořená speciálním pěnovým porézním materiálem potaženým z vnitřní strany podšívkovým úpletem, na kterém je našita gumová vrstva z neoprenu zabraňující sklouzávání a zajišťující stabilní polohu chrániče na koleni.

Nastavitelné elastické popruhy. Rychloupínací systém na principu „spona-knoflík“.

 

Recenze

Chrániče kolen společnosti ARGUN s označením XSHAPE jsme měli poskytnuté na dlouhodobé testování ve dvou barevných variantách od obou modelů. Chráničům jsme nastavili naše „standartní“ podmínky. Jak jistě každý příslušník ozbrojeného nebo bezpečnostního sboru ví, tak tyto chrániče muže mít nasazené od několika minut až po extrém, a to několik hodin. Většinou u kolenních chráničů nastane jeden velký problém a to jejich sklouzávání z oděvu. Ale to se vám u těchto chráničů nestane a to díky vložce z neoprenu, která je našitá ve vnitřní straně chráničů. Ke sklouznutí nedošlo ani při prudkých změnách pohybu, nebo například při běhu. Díky poréznímu materiálu na vnitřní straně nedochází k nadměrnému pocení. Jako jednu z hlavních výhod bychom chtěli uvést ohebnost a pružnost těchto chráničů. Skvěle se přizpůsobují ohybu kolene například při klečení. Chrániče jsou nabízeny ve dvou různých variantách, kdy jedna má hladkou plastovou skořepinu na vnější části a druhá má tuto skořepinu s drážkováním. Drážkovaná varianta nám přišla lepší  díky tomu, že při kleku zajišťuje lepší oporu. Uchycení těchto chráničů je řešeno systémem spona – knoflík. Jak je vidět na přiložené fotografii, tak toto uchycení je velmi dobrým řešením, protože nedochází při pohybu k padání chráničů. Chrániče samozřejmě nastavit díky suchému zipu. I po dlouhodobém testování na chráničích nejsou známky používání. V případě jejich zašpinění jsme je jednoduše hodili do pračky a vyprali.

 

Plusy a mínusy

+ cena

+ kvalita zpracování a materiálu

+ výběr barevných variant

+ systém knoflík - spona

 

Závěr

Pokud hledáte vhodné chrániče kolen, tak již nehledejte. Tyto chrániče vám za neuvěřitelně nízkou cenu nabídnou dokonalé zpracování, vysokou životnost a výborný komfort při jejich nošení. Navíc jako velké plus vidíme, že jsou chrániče výrobek české značky

FOTOGALERIE